De gedeelde verhalen en foto's zijn allen met toestemming geplaatst.

 

 

Fairy House

In alle onschuld kwam deze vraag op mijn pad, “kun jij ook een fairy huisje maken?” Vast wel, maar of het mij lukt is een ander verhaal. Wederom een prachtige uitdaging en heerlijk in synchronisatie met mijn eigen huidige ontwikkelingen. Begonnen met “niks” nou niks is niet helemaal waar, een oude koekoeksklok die besloten had om tijd achterzich te laten werd de basis. De energie van de koekoek hield me even bezig. Dit kan ik toch niet maken, een oude koekoeksklok echt? Zeker weten? Ja, het kleine volk wist het zeker. Komt goed lieverd, maak je geen zorgen komt goed. Ok. Afstemmen en in gesprek met het kleine volk ging het veel over de oude tijden. Hoewel ik daar zelf nog niet eens zozeer erg in had, had ik het plezier in het maken en in de aanwezigheid van het kleine volk. Tijdens het maken van dit huis ging mijn eigen avontuur richting Noorwegen, een prachtige transformatieve week gehad en thuiskomst, met jawel, het kleine volk in volle aanwezigheid. Het maken van een huis, nou een huis?“Wees eerlijk, dit is voor ons een thuis en dat voel je en weet je. Ja dit raakt voor jou ook vele snaren van oudsher en heinde en ver. We zijn alleen bezig met thuiskomen en willen ook weer naar huis. Vele eeuwen aan ontbossing en bestrating hebben vele van ons noodgedwongen moeten doen verhuizen. Ook wij als het kleine volk keren terug naar onze indiginous roots. Daar waar we horen te zijn.” (Thimothy elf) De diepte weer in, het verder naar binnen gaan stond centraal. Voor mij ging afgelopen periode vooral over thuiskomen. Thuis in jezelf, met jezelf en alles wie je bent in het moment. Hier en nu daar waar je bent. Een machtige reis zowel fysiek als het maken van dit mooie huis. Symbolisch en fysiek een brug tussen werelden. Dat dit in samenhang liep met het kleine volk daar had ik nog geen erg in. In alle onschuld bezig met het maken van een huis en verder niet zozeer bezig met een wat diepere laag binnenin de wereld van het kleine volk. Dat ook dit voor hun een vorm van thuiskomen zou zijn daar had ik geen moment aan gedacht. Ja, vele wezens zijn hier mee bezig. De nieuwe Aarde is in volle gang en vele volkeren nemen hun rechtmatige plaats weer in. Zo ook het kleine volk.

Lees meer »

GrootMoeder / OerMoeder Turtle

Prachtig avontuur om deze OerMoeder/GrandMother te hebben mogen maken. Wat een eind week om het zo te zeggen. Ze gaf een extra push in de diepgang, ver voorbij mijn comfyzone. Ik ga er nu ook niet moeilijk om doen, bijzonder warm weekje gehad. Het vuur liep me bij de schenen op, vluchten het heeft zo geen zin!

Lees meer »

krulwilgenhout drum standaad

Wederom een prachtig project in de drumstandaard serie die ik maken mag. Het blijft bijzonder hoe de Little people mij elke keer weer helpen. Niet alleen bij het schuren en het in elkaar zetten maar vanaf het begin bij het kiezen van de takken. Eigenlijk is het pure samenwerking en co-creatie tussen ons. Zij geven de Wilg hun magie mee, helpen met de snoeipijnen enz. Wilg zo zacht als zij is en in taal recht door zee vroeg mij rustig aan te werken en als eind in de olie te worden gezet. Niet alleen voor haar maar ook voor mijn eigen proces, de stilte van het werk en het luisteren naar wat gezegd mag worden. Niet alleen de boodschappen van wilg welke deze ronde behoorlijk op het emotionele vlak lagen in plaats van kant en klare taal. Nee de diepte in, voelen en nog eens voelen. Bijgestaan door de Feeën voornamelijk deze ronde. Heel eerlijk ben dol op hun spraneklijkheid en hun zachte werkwijze. Ze komen trouw elke keer weer en wat een waar genoegen om ook deze ronde weer met deze lieverds te mogen werken. 

Lees meer »

Wilgenhout drum standaard

"Planloos" blijft een bijzondere samenwerking met de natuurwezens. Zij zochten de takken uit en gaven wederom de instructies. Geen idee hoe het geheel passend en zou komen.  Verstand op nul en hart open met zulke projecten. Vertrouwen en rustig je ding blijven doen. Wilg een prachtig houtsoort om mee te werken, althans in mijn beleving en ervaring. zo zacht, zo zuiver en zuiverend. Had deze wilg nog enige wond genezing nodig wege het grove snoeiwerk gedaan aan deze wilg. het mocht geheeld en verzacht worden. De jas mocht er af. Ontschorsen, oké dan. Zo gezegd zo gedaan. Zo zit je dan lekker op het bankje in je achtertuin. Dremel met freesje er in en have fun. De spanning zat er eerst wel even in. Aanvoelen wat de frees doet en hoe de wilg er op reageert, ze was duidelijk in taal, doe je mij zeer, doe ik jou zeer. Nou ik heb t gevoeld. het tempo mocht flink omlaag, uitgeschoten in mijn dij en dan mag ik dankbaar zijn dat het niet diep in schoot. Denk je dus dat je rustig aan doet, nou nee dus. Het mocht nog rustiger en meer in de vertraging en zachtheid. de drumstandaard is ondertussen verenigd met de drum. Prachtig hoe mooi het allemaal weer samen is gekomen. Dankbaar om zulks te mogen doen. Leerzaam elke keer weer, de taal van de natuur, haar wezens en het hart. 

Lees meer »

Medicijn klok

Meer laags vervaardigde medicijn klok. Een prachtig proces geweest om te mogen maken. Terug naar de natuur geleid door beer, wolf en adelaar. Genoten van de mooie gesprekken en hun aanwijzingen. Niet alleen deze pracht zielen die me hierin hielpen het was druk in mijn werkplaats/hok. Menig natuurwezen wat lang komt als ik aan het werk ben en ja zij zijn het die me zulke mooie projecten meegeven. Een mooie samenwerking en smelting van diverse werelden. 

Lees meer »