Verborgen goud 2

Gepubliceerd op 7 augustus 2021 om 09:40

Alweer een mooie poos geleden dat deel 1 geschreven werd. Hoogtijd voor deel 2, ze wil gedeeld worden. Niet alleen deze mooie krachtstok/talkingstick wil spreken. Een wauw van een lieverd, hoewel ik in eerste instantie van plan was deze lieverd van de hand te doen, werd mij gevraagd nog eens goed te luisteren.

Je raad het al ze wilde bij mij blijven, een prachtige praters is het me wel. En hoeij wat heeft ze veel te vertellen. Ze spreekt niet alleen haar eigen verhalen maar ook die van de Little People. Afgelopen dagen heb ik haar veel aan mijn hart gehouden. Luisterend naar haar zijn, hoe zij mij weer helpt mijn eigen hart te laten spreken. Hoe het thuiskomen voelt in mijzelf, bij mijzelf.

Ze behoeft weinig poespas zoals ze zegt, geen extra opsmuk maar gewoon poedeltje naakt met een vleugje walnoot olie als jasje. Een beetje cut the crap gehalte kan absoluut geen kwaad, ze maakt er korte metten met drama, het hoeft niet meer. Sta in je center, wees je center is haar motto. Geen blad voor de mond als het mij vraagt.

Het blijft prachtig machtig hoe “dingen” op je pad komen. Luisteren een kunst op zichzelf. Heel eerlijk hierin raak ik nooit uitgeleerd, de kunst van het luisteren. Niet alleen met je aardse oren, maar met heel je wezen, verbonden met all wat is. Vanuit je hart, met je hart. Dat luisterd heel wat anders dan het luisteren om te reageren. De diepte van het zijn, het luisteren naar de zachte tonen van moeder aarde. De prachtige verhalen van de Litte People, een genot om ook hen te mogen horen spreken. Een eer als je het mij vraagt om ook hun leven en cultuur te mogen leren kennen. Met hen te mogen samen werken.

Recentelijk, kreeg ik een zeer liefdevolle schop onder me kont tijdens de 5e Fire Dance in Nederland. Een fijn kort gesprekje met een lieve zuster van mij die mij te kennen gaf maar lieverd je bent hier voor hen, de Little People. Zo begon ons “eerste” avontuur als hoeder van het zuid vuur voor de komende 2 dagen. Een wereld ging voor mij open, pixies, feeën, elfen en kabouters alom. Voor hen een klein altaar gemaakt waar ook deze mooie talkingstick/krachtstok op lag. Kan gerust zeggen we hebben genoten. De verhalen en blessings die ze meekreeg, ik ben er stil van. Weer zo een verborgen goud moment. Prachtig hoe zaken lopen als je op komt dagen, wanneer je echt luistert vanuit je hart. En eerlijk ik ben pas begonnen om dieper en aandachtiger te gaan luisteren.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.