Kastanje deva part 2

Gepubliceerd op 24 juni 2021 om 16:31

Gestaag vordert het werken aan de kastanje schijf, eigenlijk altaar. Een diepgaand proces, eerlijk is eerlijk het raakt me diep. Muren die kraken en omver worden geworden. Laag naar laag dieper naar binnen. Met elke schuurbeweging bemerk ik hoezeer het samenspel ons beiden dieper naar binnen brengt. Haar zachtheid, haar vrouwelijke energie zo zuiver, zo diepgaand zacht en helend. Tranen komen en tranen gaan.

De liefde die ze heeft en laat voelen is iets waar ik veel van leer. Hoe zou ik reageren na zo'n kap. Na zo'n brute moord. Ik kan het niet anders noemen dan dat. Een boom, plant of diep is net zo goed leven. Zonder pardon worden menig plant en boom gekapt, dieren gejaagd omdat het ons mensen zo behaagd. Bizarre gewoonte van ons mensen. Heel eerlijk ik weet niet of ik zelf zo vergeving gezind ben als deze deva. Zij raakt me deze snaren aan in mijn eigen stukken hoe ik ooit ben behandeld, maar ook hoe ik anderen behandelde. Een wisselwerking vanuit en met pijn en dat doet rare dingen met je ziel en bezieling.

Ooit lang geleden in mijn draken leven, toen de lucht nog blauw was, de jongelingen vrolijk rond speelden en ik de hoede had over deze lieverds, ja die tijd liefst ga ik er aan voorbij. Liefst kijk ik nu de andere kant op. Het kan niet langer, het was maar voor mij voelt het als de dag van gisteren. Nee ik werd destijds laaiend, woest en ging vanuit ziele pijn verder handelen. De tijd om dat nu echt te vergeven is nu hier, en ja we hebben die stap nu eindelijk gezet, deze wonde mag genezen, moe van het innerlijk conflict met mezelf, mijn draken deel en wie ik nu ben keert de rust nu eindelijk terug.

Stap voor stap komt mijn gouden draken zelf weer in mij terug, het verloren gewaande ziele deel nu eindelijk weer in mijn hart. Verbonden met het drakenzijn worden oeroude verbinding opnieuw aangeraakt, liefdevol hersteld. Het is vergeven van alle kanten, in alle tijden, de enige die nog “even” moest was ik.

Nooit verwacht toen ik begon aan deze mooie dankbare klus, een heling in vele werelden met vele werelden. Niet zien aankomen. Laat staan het toekomstige samen werken met deze liefdevolle deva


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.